In a pretty suit

Hvordan skaber bloggere værdi

DSC03268

Jeg hørte en podcast i sidste uge, hvor der blev stillet et spørgsmål om blogs var døde, nu man både kan være til stede på facebook, twitter, instagram, podcast mm.. Det gav mig lidt stof til eftertanke, og fik mig til at fundere over, hvad det egentlig er vi bloggere kan, og hvordan vi skaber værdi både for jer læsere, men så sandelig også for virksomheder – for det synes jeg virkelig at vi er i stand til, meget bedre end så mange andre medier. Det er der så kommet nedenstående liste ud af, som jeg håber også giver lidt værdi for jer.

1. SEO (Search Engine Optimization) – vi skaber god SEO både for os selv som bloggere, men også for virksomheder når vi laver samarbejder, linker til dem og skriver gode lange indlæg om dem. Læs evt. denne lille guide med SEO for begyndere, da det kan være lidt en jungle, når man ikke har beskæftiget sig med det direkte i et job.

2. Forhold til læserne – vi har som bloggere opbygget et forhold til vores læsere igennem flere år, hvilket TV-reklamer ikke har mulighed for. Det forhold er i min verden hele fundamentet for at vi kan skabe salg for virksomheder. Vi vælger produkter som passer til vores blog, den blog som vores læsere SELV har valgt at læse, og det faktum at vores læsere selv har valgt os, er ret relevant. De bliver derfor ikke irriteret og generet over reklame, som de ellers ville blive på tv og reklamer i postkassen.

3. Skaber kendskab – vi skaber som bloggere kendskab til brands, om det er efter egen opfordring, eller en sponsoreret kampagne – men vi når ud til en målgruppe som firmaet som ofte ikke selv har mulighed for at nå ud til igennem andre medier.

4. Tillid til os – igennem det forhold vi har skabt med vores læsere i punkt 2, har vi også opbygget en tillid igennem årene, hvilket også  betyder at de produkter vi anbefaler, er noget de suger til sig. De sætter ikke ligeså mange spørgsmålstegn ved de produkter som vi skriver om, som de ville gøre i en ordinær reklame.

5. Story telling – vi har mulighed for at fortælle en historie og gøre indlæg mere personlige, end en TV-reklame, radio-spot etc. har mulighed for at gøre. Det bliver altid mere personligt, når vi skriver om produkter, fordi vi taler igennem egne erfaringer.

6. Vi er ikke låst af et bestemt medie – hvis du driver en youtube, podcast eller twitter, så er du låst af et format du skal holde dig indenfor, hvor vi har mulighed for både at skrive lange indlæg, optage en video og ligge ind, eller synge en sang, hvis vi skulle få lyst til det.

7. Troværdighed – dette punkt er nok det aller vigtigste for mig, vi skaber troværdighed, og det sker igennem det forhold vi har til læseren (punkt 2), og den tillid vores læsere har til os (punkt 4). Vores læsere har respekt for vores mening, tror på vores holdning og har troværdighed til at det content der er at finde på vores blog, er værd for dem at læse.

8. Vores egne holdninger – hos en blogger får man holdninger til forskellige produkter, har bloggeren oprigtig troværdighed også når indholdet er betalt, kan du være sikker på holdninger til diverse produkter. Vi kan jo også blive både positivt og negativt overrasket over produkter, og her er troværdigheden fra punkt 7 rigtig vigtig at opretholde, for at vores læsere fortsætter med tilliden til os som bloggere.

kanaler-680x44

10 kommentarer

 • Virkelig spændende læsning. Jeg selv tænker ofte på, at forholdet til læserne spiller en kæmpe rolle, fordi der på mange blogs er opstået det skønneste sister-forhold, hvor alle hjælper alle.
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Stadsbjerg

  Jeg er meget enig i det du skriver!

  Forholdet til læserne er uden tvivl det vigtigste. Jeg læser kun blogs, hvor jeg stoler på bloggeren og har en form for respekt for det vedkommende skriver – det er super vigtigt. Derudover er min egen lille blog også langsomt ved at blive bygget op, og det at være ærlig og give noget af sig selv, er helt sikkert de vigtigste ting på min lille platform 🙂

  nymaane.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benya Suwan

  Virkelig godt indlæg! :*
  http://benyasuwan.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt indlæg,
  jeg mener bestemt ikke at blogs er døde, og håber aldrig at de gør det! 🙂

  Det ville gøre mig meget glad hvis du ville kigge forbi min helt nyopstartede blog.
  http://www.ChristinaMelina.bloggersdelight.dk

  – Christina Melina ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Jeg er enig, og jeg håber også bare vi kan fortsætte 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg søde!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig fint indlæg! Jeg føler selv jeg får skabt en rigtig god kontakt til mine læsere og håber da også de mener det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

In a pretty suit