Hvordan skaber bloggere værdi

Lidt om sponsorerede indlæg, reklame og affiliate

DSC03275

Jeg skrev dette indlæg for længe siden, og har ligesom hele tiden udskudt det, fordi jeg havde noget andet jeg hellere ville dele, og fordi det er lidt angstprovokerende at udgive, når jeg ved at folk har meget forskellige holdninger til  netop dette emne. Der har været en del snak og andre blogindlæg om netop dette emne i blogland, hvorfor jeg mente at jeg det nu ville være det rette tidspunkt, at komme med mine egne holdninger. Indlæg som flere og flere læsere er interesserede i, er dem hvor vi forsøger at give lidt gennemsigtig i forhold til, hvordan vi tjener penge på det her blog medie. Alt indhold på en blog er jo ikke sponsoreret, og det vil jeg altså gerne slå et slag for. Dog synes jeg, det kan være svært at gennemskue hos flere og flere – og det synes jeg selv er et kæmpe irritations moment når jeg læser blogs. Det ødelægger det for os andre, som forsøger at gøre det så gennemskueligt som muligt (men ingen er perfekte, og jeg laver også selv fejl). Så her får I mine tanker omkring sponsorerede indlæg, gaver og affiliate.

Læs også mit indlæg om hvordan bloggere skaber værdi

Sponsorerede indlæg: det er disse indlæg, der er flest penge at hente på. Det foregår således, at man modtager en mail fra Bloggers Delight (I hvert fald for mit vedkommende, som BD blogger), hvorvidt man ønsker at være en del af en bestemt kampagne. Herefter svares så ja eller nej (alt efter om jeg synes indholdet kan passe ind til min blog, og om jeg synes prisen er fair). Når der som oftes trykkes ja (Bloggers Delight er nemlig rigtig gode til at finde kampagner, der passer til vores indhold), får jeg efterfølgende tilsendt et link med brief, dato for deadline og hvad indlægget skal indeholde. Det er klart, at når briefet er mere udførligt, samt der kræves flere end et enkelt indlæg, så stiger prisen – skal der kun indsættes en video med tekst, så er beløbet knap så højt. I kan se eksempler på mine sponsorerede indlæg her, her, her og her. Og ja, jeg indrømmer skam gerne, at man kan godt komme til at sige ja til en kampagne, fordi der lige er lidt lavvande på kistebunden – altså vi er jo også bare tøser, som også shopper en del. Jeg har dog grænser, og har også tidligere takket nej til indlæg omkring camping (dog før Premium tiden hos Bloggers Delight). En kampagne jeg til gengæld virkelig følte spillede max, var min MOKAÏ kampagne. Jeg mente virkelig hvert et ord, og billederne blev lige som jeg havde håbet på. Det er sådan en god følelse at udgive sådan nogle indlæg og kampagner. I forhold til lidt indblik i, hvordan et sponsoreret brief kan lyde, så får vi ikke en tekst vi partout skal sætte ind. Vi skal derimod med vores egne ord og personlighed få indlægget til at passe ind med produktet/virksomheden. Der er ofte et link, bestemte områder det skal omhandle – men der er altid plads til frihed og egen fortolkning. Det giver os bloggere mulighed for, at personliggøre sponsorerede indlæg, således de ikke virker som deciderede reklamer, som ses fx på TV eller i magasiner. Der er også indlæg som kan syne sponsorerede, men som udelukkende skrives for at gøre en samarbejdspartner glad, eller hvis man simpelthen bare er begejstret for et nyt produkt. Dette indlæg kan for nogle måske se sponsoreret ud, men jeg skrev det i ren begejstring over de nye kollektioner Kähler kom med. Så nogle gange skal man huske, at det jo også kan være en mulighed at vi nogle gange blot ønsker at vise begejstring for et produkt, ligesom alle andre kan være.

2

Affiliate: Jeg skriver altid (affiliate) foran links, hvori jeg kan tjene på et salg, hvorimod nogle er begyndt at skrive annoncelinks, da det er mere rigtigt I forhold til Ombudsmandens nye retningslinjer, jeg har valgt at beholde affiliate, da jeg synes annoncelinks virker mere forvirrende for jer læsere, det ville jeg selv synes. Det foregår således, at når I trykker ind på et link på min blog, og køber produktet – så tjener jeg en procentdel. Det kan være alt fra 3-15 %. Så i skal være meget velkomne til at købe via mine links 😉 Nogle gange laver vi også udelukkende collager med lækre produkter, i håb om at I så får lyst til at købe nogle af de ting. Der er mange bloggere, der laver ‘lignende her’ links, som så fører over til et produkt, hvor vi har en affiliate aftale i stedet. Det gør jeg ikke selv, hvis varen stadig er til salg online. Sider vi fx ikke har aftaler med er Zara og H&M, så her har vi ingen mulighed for indtjening. Men jeg synes det er lidt dårlig stil at linke til et helt andet produkt, hvor andre synes det er god forretningssans. Det er det muligvis også, men lige dér kan jeg godt undvære de håndører, for at I har mulighed for at komme hen til det korrekte produkt. Det er nok mest fordi jeg selv har oplevet, hvor irriterende det kan være, når man så efterfølgende går ind og kigger og finder produktet online, det virker bare lidt grisk for mig. Ja ja, en blogger med moral – hvem havde dog set den komme? 😉 (skal læses med ironi og ikke som at ingen af mine med-bloggere har moral, for det har største delen jo selvfølgelig).

banner

Banner-reklamer: Bannerreklamer tjener man på således, at man regner ud, hvor mange sidevisninger man har på sin blog pr. måned, og så får man betalt reklamerne udfra ens blogs størrelse. Nogle bannerreklamer kan dog også give løn pr. klik, der er på reklamen, men det er ret sjældent. Her må i selvfølgelig også gerne bare klikke amok 😉 Men her er det igen ikke voldsomme summer der ryger ind på kontoen. Alt efter om jeg har haft mange sidevisninger eller få, svinger det fra 300-800 kroner. Så det er skam en fin ekstra lille indtjening, som jeg jo som sådan ikke selv arbejder så meget for. Vi kan godt få en banner-reklame som slet ikke passer ind på bloggen, eller som har et politisk budskab vi er helt uenige i, men så kan vi bare skrive til Bloggers Delight at den skal fjernes, og vupti så er den skiftet ud med en anden. Jeg har gået og tænkt lidt over det her med banner-reklamer, og om de forstyrre inde på bloggen. Jeg selv ligger ikke rigtigt mærke til dem længere, og derved heller ikke om de så mangler på en anden blog. Det kan godt være I har en helt anden holdning, men med mindre det er en kæmpe flash-pop-up reklame, så genere det mig virkelig ikke, og det håber jeg heller ikke det gør for jer. Ovenstående procedure er kun gældende for BD bloggere, Julie har gjort mig opmærksom på at andre steder betaler firmaer for en bestemt periode, der lærte jeg selv lige noget 🙂

kommentarer

Konkurrencer: Jeg kører fra tid til anden konkurrencer herinde. Det kan også være en del af en kampagne, og så markerer jeg det som sponsoreret. Fx kunne man vinde en kasse MOKAÏ i den kampagne. Andre gange gør jeg det kun for jeres skyld, fordi jeg synes det er et fedt produkt at kunne udlodde til jer. I fortjener jo også en lille gevinst, fordi I er så søde at følge med herinde i mit lille univers. Jeg ved fx, at I elsker konkurrencer fra Kähler. Det er selvfølgelig også fordi det skaber trafik til bloggen, og nye læsere måske finder vej hertil. Jeg forsøger så vidt muligt at lade være med at lave særlig mange betingelser, da jeg selv synes det er møg belastende. Den dér ‘tag lige 20 veninder’-metoden er vi som deltagere vildt trætte af (repost-metoden er endnu mere irriterende, men det sker da, hvis gevinsten er så lækker som de nogle gange er, at jeg sgu selv må bukke under og gøre det, men når jeg så taber, så sletter jeg billedet igen, haha), og min holdning er, at det ikke giver flere læsere i længden. De unfollower bare så snart konkurrencen er slut. Så hermed et opråb til mine med-bloggere – bare lad være. Det er umiddelbart også imod forbrugerombudsmandens retningslinjer omkring spam, såvidt jeg er orienteret, og vi har diskuteret det i vores Premium gruppe på  facebook, og der virkede de fleste helt enige om, at det ikke er en god måde at køre konkurrence på.

gave

Gaver: De famøse gaver er umiddelbart rigtigt svært at gennemskue. Det skal huskes, at der skal betales skat af gaver, om folk så gør det eller ej er vidst ret forskelligt. Derfor er der måske også mange der ikke markerer alle gaver, da man derved kan slippe omkring skattefar, hvilket jo så er ulovligt og i sidste ende kan give problemer med forbrugerombudsmanden (som faktisk er en dame). Men det er netop derfor det så ofte er svært at gennemskue for såvel læsere som os bloggere.

Der er dog også den type gaver, som kommer som en overraskelse. Nogle sender produkter uden en forudgående aftale, og det behøves vi faktisk ikke oplyse, da dette er sket på deres egen opfordring, og derfor uden en aftale om omtale på bloggen – at vi så vælger at dele den, er ligesom hvis vi deler en gave fra kæresten. Jeg fik fx en julegave overraskelse af Pernille Corydon (læs her), hvor jeg seriøst hoppede op og ned af glæde og overraskelse. Det samme er sket med Lakrids, som også er gode til den slags overraskelser.

Jeg håber at dette indlæg har givet lidt indsigt i en verden, der måske kan være svært at se igennem udefra.
Hvilke erfaringer har I selv med dette emne? Synes I at det er svært at gennemskue hos bloggere, hvad der er gaver, og hvad de/vi selv har købt? 

kanaler

27 kommentarer

 • Det er et super godt indlæg søde! Virkelig! Du er god til at sætte det i et godt og klart lys <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Tusind tak, søde E :-*
   Det er jeg glad for du synes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indlæg søde!

  Elsker dine indlæg lige for tiden 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et spændende indlæg at læse. Jeg synes virkelig du laver nogle inspirerende indlæg for tiden og flere af dem giver da en noget at tænke over 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Tusind tak, Isabella Pernille 🙂
   Det er jeg glad for at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Camilla Julie.
  Jeg kommentere normalt ikke på din blog, men denne gang var jeg nødt til at fortælle at jeg virkelig synes dette indlæg er godt. Som ikke blogger er det rart at få lidt information om en verden, som nemlig for os ‘dødelige’ kan være svær at gennemskue 🙂 Så tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Hej Anne.
   Så dejligt at høre fra dig 🙂
   Og skønt at du kan bruge indlægget til noget.

   God dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Tusind tak, Camilla Julie. Dejligt med et overblik over, hvordan I bloggere rent faktisk tjener penge. Jeg synes det kan være så svært at finde ud af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Tusind tak for din kommentar, Josefine 🙂
   Dejligt at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Camilla Julie.

  Jeg har lige et spørgsmål, når du siger I skal betale skat af de gaver I får. Hvordan kan I gøre det? Er det så kun i forbindelse med en aftale at I skal betale skat af den? Håber det giver mening? Mvh. Charlotte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Hej Charlotte,
   Ja vi skal indberette at vi har fået en gave og værdien af den gave og så trækker skat det i årsopgørelsen året efter 🙂
   Der er sikkert mange forskellige måder at gøre det på, og min er sikkert ikke den nemmeste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fint indlæg, det kan sikkert godt bruges af mange. Jeg vil dog lige gøre dig opmærksom på at hvis man skriver et sponsoreret indlæg eller bruger affiliate links, så skal det stå i starten af indlægget og ikke i slutningen – bare et lille heads up 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Hej Anna,
   Tak for din kommentar 🙂 Og fordi du kan lide indlægget!
   Ja det siger forbruger ombudsmandens retningslinjer, men det er ikke en decideret regel, det er blot noget vi skal læne os op af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt du sætter ord på det smukke! Det tror jeg der er mange, der er glade ved <3

  http://cillesunivers.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Tusind tak, smukke <3
   Dejligt du kunne bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laina

  Du ligger et kæmpe arbejde i din blog Camilla, det er tydeligt at se. Det er bare så flot! Rigtig godt arbejdet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Tusind tusind tak, Laina 🙂
   Hvor er du bare sød!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] ♥ Lidt om sponsorerede indlæg, reklame og affiliate […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg og virkelig godt skrevet.
  Det får i hvert fald mig til at overveje en ting eller to … 🙂
  Har dog svært ved at finde noget om prissætning af sponserede indlæg mm. ifht besøgstal osv… Noget du kan sige noget om??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Hej Camilla,
   Dejligt du kan lide indlægget! 🙂
   Jeg har heller ikke skrevet noget om prissætning, fordi det er så individuelt fra blogger til blogger, hvad man kan handle hjem.
   Alle mine aftaler forhandles igennem mit Blog netværk Bloggers Delight, så de bestemmer ligesom prisen for mine indlæg.
   Jeg kan godt afsløre at mine indlæg lægger på 1.500-4.000 pr. indlæg, hvis det hjælper dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Fedt – tusind tak for super hurtig svar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Det var i hvert fald så lidt 🙂
   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et ærligt indlæg. Spændende at læse hvordan det fungere og et eller andet sted er det jo fair at du tjener lidt på at blogge da det jo giver en masse trafik og “underholdning” til andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Camilla Julie
  Tak for dit indlæg med oplysende indlæg.
  Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan skaber bloggere værdi