Okay, hvis du vandt millionen-sang

Et par spørgsmål til en mor vol. 2

13515196_10154990580149937_2039483809_n

@trine_jp

Læs også: Et par spørgsmål til en mor

I sidste uge stod min veninde Boline for de ærlige mor-svar, og i denne uge har jeg udspurgt søde Trine, som måske har en lidt anden vinkel på tingene. Trine har en virkelig sej og smuk instagram, hvor hun har hele 10.000 mennesker der følger med, og derfor har Trine måske også en lidt anden holdning til dét med de sociale medier 🙂 Trine kender jeg igennem min bedste veninde, Mette-Marie (som jeg også håber vil svare på selv samme spørgsmål, hun har nemlig to dejlige piger), og mig og Trine er ret ens på mange områder, særligt på det perfektionistiske plan, hvorfor jeg også synes det var ekstra spændende at høre hendes tanker om at være blevet mor.

Navn, alder, antal børn, hvilken alder har dine børn?
Trine (Juul Poulsen) 31 år, 1 barn – Agnes på 2 år.

Hvordan føltes det at blive mor? – levede det op til de forventninger du havde?
Det føltes fuldstændig rigtigt. Jeg gik fra at sige, i mine yngre år, at jeg ikke vidste om jeg havde lyst til at få børn, til at blive mor med stort M! Under min graviditet både glædede jeg mig, men havde også perioder hvor jeg tænkte om jeg nu egnede mig til det. Og det tror jeg er meget normalt. Og uden at lyde alt for irriterende, så troede jeg måske at det ville være hårdere end det rent faktisk er. Agnes har været et glad barn fra dag et, og sov faktisk igennem ret tidligt. Selvfølgelig kommer der flere udfordringer og små magtkampe jo ældre hun bliver, og der er dage hvor vi bare venter på at klokken bliver 19.00 og hun kan blive puttet:-)

Fortryder du nogensinde at du fik børn nu?
NEJ! 🙂

Hvornår er mor-rollen det bedste du ved?
Det kedelige svar er, altid;-) ej, når hun lærer nye ting, siger nye ord, kan sige at hun elsker sin mor og far. De små hverdagsglæder som bare er kæmpestore i hendes øjne. At man ligeså stille kan se de værdier man putter i hende, kommer til syne i hendes måde at være på, også overfor andre børn. Og når man føler at der er brug for én – når hun skal trøstes og have kærlighed.

Hvornår er mor-rollen det værste du ved?
Nu er jeg tit græsenke, grundet min kærestes job. Så i nogle perioder kan tiden godt virke lang, når man er den eneste der kan underholde. Men så er det godt bedsteforældrene bor tæt på. Og at man bare bekymrer sig på en helt ny måde – bliver hun nu passet godt på i dagplejen, hvad nu hvis…? Det prøver jeg stadig at lære at leve med, men tror alle forældre har det sådan om barnet så er 2 eller 42:-)

Har du et råd til alle de kommende mødre?
Tag tingene som de kommer, gør hvad du føler er bedst for dig og dit barn. Tag gode råd til dig, og sorter fra. Få barnet passet engang imellem og husk DIG og din partner. Og rytmer! Kan ikke siges klart nok. Rytmer gør barnet trygt og det er alfa omega.

Læs også: Når man bliver stresset over at alle veninderne får børn

Var der noget du ville ønske du havde vidst på forhånd?
Hmmm ikke lige noget jeg kan komme på?

Hvor meget sover du om natten for tiden?
Agnes sover igennem, kun lige afbrudt af hvis hun bliver tørstig, og hun kan vågne lige fra 07.00-08.30 🙂

Hvor ofte gør du noget KUN for dig?
Tit nok til at jeg er tilfreds. Vi får det passet ind og har fire sæt bedsteforældre der kan hjælpe. Vi har masser af kæresteture, jeg er afsted med mine veninder og vi har også været på en forlænget weekend til London november sidste år:-) så vi klager ikke.

Hvad har overrasket dig ved at blive mor?
Hvor meget man kan elske en anden person. Den kærlighed kan bare ikke forklares! Den skal opleves. Og at livet rent faktisk går videre, og at man sagtens kan rejse og opleve med et barn på armen. Og så er jeg bare blevet mer ligeglad med drama og negative elementer i mit liv. Før kunne jeg godt dvæle meget ved problemer og mennesker der ikke ville mig noget godt. Nu vælger jeg mine kampe og orker ikke at bruge tid på dem der ikke vil mig eller min familie. Det er livet for kort til 🙂 Noget der overraskede mig, var i starten hvor jeg ammede. Det kom bag på mig hvor “fanget” jeg følte mig. Agnes spiste hver tredje time og det sætter sine begrænsninger! Bare det at gå tur med hundene, føltes specielt. Følte at alle bare levede deres liv imens vi var inde i vores egen lille bobbel. Men den følelse forsvandt da rytmen kom og vi blev mere sikre i vores roller som mor og far

Synes du de sociale medier viser det rette billede af at være mor?
Både og. Jeg kan godt skelne og filtrere. Det rører mig ikke hvis det hele konstant og perfekt, der er ulvetime, tigerspring og sygdom i alle børnefamilier. Men jeg har heller ikke behov for at se på billeder af syge og grædende børn. Det er dejligt med et frirum (Instagram) hvor man kan nyde smukke billeder, inspirere og blive inspireret. Jeg er nok bare sikker nok i rollen som mor, til at jeg ikke tvivler. Man gør forhåbenligt det bedste man kan i den situtation man står i:-)

Hvordan har det ændret parforholdet at få børn?
I starten er der ikke plads til den vilde romantik, der er fokus bare på det lille barn. Men når en rytme ligeså stille bliver indført, er der også overskud igen til at være et par. Det er hvad man gør det til. Jeg skal giftes med min drømmemand den 13. august, så helt skidt er det ikke;-)

cj

4 kommentarer

 • Fedt indlæg! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg voksede op med forældre, som ku’ have været meget & langt mere ansvarlige, end de er.

  Så hvor er det skønt at høre så fornuftige & ansvarlige svar, mit ‘moment’ var, da jeg læste det med rigtig gode værdier, som så viser sig 🙂

  Skønt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Dejligt du kan lide indlægget, Søren 🙂
   Det er jeg glad for!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Okay, hvis du vandt millionen-sang