Et par spørgsmål til en mor vol. 2

Mine 8 udsalgs-tips

tumblr_m6766imBsk1qzcykxo1_500

Læs også: Mine Minimums udsalgs favoritter 

1. Køb klassisk – Gå efter klassiske varer, som kan bruges sæson efter sæson. Gerne i neutrale farver og i god kvalitet. Gå udenom de meget mode prægede ting, som hurtigt netop vil ligne noget “fra sidste år”. Sort holder år efter år, og det samme gør de lyse farver til sommertiden.

2. Lav en liste over det du ‘mangler’/ønsker –  Lav en liste inden du går i udsalgskrig. Gør helt klar hjemmefra, hvad du mangler. En liste giver dig overblik, og hjælper dig med ikke at købe fejlkøb, som du fortryder når du kommer hjem. Står det ikke på listen, så skal du ikke have det med hjem.

3. kend byttereglerne* – det er ikke alle butikker der giver pengene retur, andre giver dig 30 dage eller nogle kun 7 dage til at vurdere om du virkelig havde brug for den neon pink strik-trøje… Hvis du er i tvivl, så spørge evt. i butikken – det er så ærgerligt at fortryde et køb, og så kan du ikke få pengene retur. Der er fx mange undertøjsbutikker, som kun giver tilgodebevis, og ikke penge retur (virkelig dårlig stil, hvis du spørger mig!)…

4. Lad dig ikke friste af priserne – Pas på falske førpriser. Du kan kræve et nedslag i prisen, hvis du kan bevise at førprisen er falsk (du skal dog selv holde bevisbyrden, så vær helt sikker i din sag og find skriftlig dokumentation)

5. Lav et budget – det er ofte en god idé, at lave et budget, så du ikke bare går helt amok, men har en fornemmelse for, hvor meget du ender ud med. Ellers kan man altså hurtigt ruinere sig selv, under sommerens udsalg.

6. Kend din pasform, og hold dig til den – Husk på, hvilke farver, former og snit der passer dig og din krop. Måske du kender specielle mærker, hvor tøjet bare sidder pænere end andre. Hold dig til styles du kender og pasformer, som er klædelige. Lad dig ikke lokke af et godt tilbud.

7. Tilmeld dig nyhedsbreve –  Tilmeld dig nyhedsbreve hos dine yndlings butikker – her vil du kunne holdes opdateres på specielle tilbud. Der findes ofte specielle tilbud for medlemmer af diverse kundeklubber. Så du kan ende ud med at spare både tid og penge ved at tilmelde dig nyhedsbreve.

8. Er du i tvivl? Så lad være… 

*Lidt om reglerne: – Der er forskel på en tilbudsvare og en udsalgsvare. Udsalgsvarer skal have kostet en højere pris tidligere og gennem en længere periode. Tilbudsvarer er fremstillet med henblik på udsalget. – Et køb er et køb. Fortrydelsesretten findes ikke i lovgivningen – det er noget, som den enkelte forretning frivilligt tilbyder. – Hvis der er fejl på varen, som sælgeren ikke har oplyst om, kan køberen kræve, at varen bliver repareret eller erstattet med en anden magen til. Udsalgsvarer findes ofte kun i få eksemplarer, så det kan være umuligt at erstatte varen. – Den nye købelov giver kunderne 2 års frist til at reklamere over en vare – Hvis der er fejl eller mangler ved varen, kan forbrugeren selv bestemme, om varen skal repareres eller erstattes med en ny magen til, hvis det er praktisk muligt

cj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et par spørgsmål til en mor vol. 2