Snapchat revolutionen

At have et helt almindeligt arbejde fra 8-16

DSC05168

Der er flere steder i blogland skrevet indlæg om, hvor dejligt det er at have den frihed, som man jo har når man er selvstændig, om det er som blogger eller anden form for kreativ, så giver det jo en vis frihed, som for mange kan synes ret så tiltalende. Vi er bare mange der altså sidder på et kontor fra 8-16, det kan være fordi det er drømmen eller, at man ikke har taget en uddannelse, hvor freelance arbejde bare ikke er en mulighed. Jeg kan sagtens se at det er super fedt selv at være herre over din tid og dagligdag, og jeg kan også godt til tider være lidt misundelig. Men jeg er før blevet stillet spørgsmålet: “ville du gerne være fuldtid med bloggen”, og jeg har egentlig altid svaret et rungende nej, det er selvfølgelig mest fordi det lige nu ikke er en mulighed, da jeg altså ikke tjener nok til en månedsløn, samtidigt vil jeg ikke være særlig god til den usikkerhed, som det medfører at være afhængig af en blogger-løn, som svinger jævnt meget. Men mest fordi jeg ville savne det sociale, jeg ville komme til at føle mig ensom, hvis jeg skulle sidde alene hjemme og arbejde, også selvom Frede gjorde mig med selskab. Jeg ville savne at snakke med kollegaer om tingene, også bare de små hverdags ting. Der er kommet flere og flere kontorfællesskaber, som popper op rundt omkring, og det giver rigtig god mening – det er nok fordi der sidder flere som mig rundt omkring, som altså gerne vil have kollegaer at tage afsted til. At der bliver skrevet, at man bare skal springe ud i det, og at alt kan lade sig gøre, synes jeg ikke er hundrede procent sandt, da det altså kræver en vis læserskarer at kunne gøre det, hvis det er som blogger vi snakker, og at vi er nogle som har købt en lejlighed, har mange regninger der skal betales, og så er det ikke altid den bedste idé blot at kaste sig ud i alverdens iværksætter-ideer. Måske det kan lyde en smule nedslående, men altså jeg synes det er vigtigt, at selvom nogle er rigtig seje og gode nok til at begå sig som selvstændig, så er det jo bare ikke for alle, og det skal der bare lige huskes når de her indlæg skrives.

Men jeg vil altså gerne lige slå et slag for alle de medarbejdere, som møder ind hver dag til den samme kontorstol og de samme mennesker, jeg vil gerne slå et slag for at det er helt vildt fedt at man også kan finde ud af, at forholde sig til en fast arbejdstid, som det jo altså kræver i 80 % (min egen lille vurdering) af de fleste jobs i dag. Vi kan ikke alle være selvstændige, eller bloggere som kan leve af sin blog – mega high five til alle jer der kan, det er herre sejt, det er slet ikke det, dette indlæg skal betvivle, jeg vil blot sætte fokus på, at selvom det er sejt at være hjemmegående, selvstændig blogger eller anden kreativ, så er det også mega sejt, at være fuld/deltids-ansat med fast plads på et kontor, hvor man møder ind alle de dage, som det kræver i den kontrakt man har underskrevet i sin tid.

cj

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat revolutionen