Den seneste tid.... #15

Et par spørgsmål til en mor vol. 3

13487480_10154991088414937_606624779_n

@karinamidtskogen

Læs også: Et par spørgsmål til en mor vol. 2

Nu er turen kommet til min kusine, Karina. Karina og jeg har altid haft et meget særligt bånd, ja for mig har det egentlig altid føltes lidt søster-agtigt, så det var meget specielt for mig, da Karina skulle have Valdemar. Valdemar har altså taget mit hjerte med storm, han er noget af det dejligste, gladeste, klogeste og nemmeste barn jeg har mødt (okay, nu stopper jeg med at rose ham, men det er bare så svært!). Karina er den af mine veninder der nok har taget det at blive mor mest i stiv arm, og helt som det kom, men det har også noget at gøre med, at den type menneske er Karina bare – hun piver sjældent over tingene, og tager sgu udfordringer som et spændende projekt. Jeg vil gerne være mor, sådan som hun er mor, når min tid kommer 🙂 

Navn – Karina
alder – 26 (Karina skrev selv 23, men her er jeg nødt til at rette og sige, at hun altså ligesom jeg er blevet 26, haha)…
antal børn – 1 barn
Hvilken alder har dine børn? Valdemar på 2 år

Hvordan føltes det at blive mor? – levede det op til de forventninger du havde? –
Jeg har været en af dem, der har været skruk, meget længe! Så jeg havde ret vilde forventninger. Jeg havde alle de her eventyr forestillinger, men jeg vidste udmærket godt, at det ville blive hårdt, og at alt ikke ville blive lyserødt.. Det har helt klart levet op til mine forventninger, og også meget mere. Jeg tror som gravid, (eller bare som menneske, eller kommende forældre i det hele taget) at man er nervøs for det her møde, med det nye familie medlem, og stiller sig selv alverdens spørgsmål “kan jeg virkelig komme til at elske det her lille menneske ubetinget, som alle siger.” Og ja, det kan du!

Fortryder du nogensinde at du fik børn nu?
Som før skrevet, så havde jeg været skruk meget længe, så for os, passede det perfekt. Vi havde året inden, rejst en måned i USA, så for os, var det tidspunktet. Og jeg har aldrig tænkt siden “Hvor ville jeg gerne lige have oplevet -det der- inden vi fik børn.

Hvornår er mor-rollen det bedste du ved?
Det er den, når jeg får alt kærlighed tilbage, som vi giver. De store tidspunkter i hans liv, med det første smil, de første skridt, de første ord. Og nu, er det fantastisk at opleve hvordan han udvikler sig SÅ hurtigt. Og hvordan vi kan lære fra os, og opdrage ham til et barn, som andre gerne vil være sammen med. – det er det vigtigste job i verden.

Hvornår er mor-rollen det værste du ved?
Vi har her hjemme, døjet med mellemørebetændelse 6 gange, 3 x bronkitis, og nu astmatisk bronkitis. Det gør SÅ ondt at se ham være syg, og vide hvor træls han har det. Samtidig er søvnløse nætter og opkast, heller ikke det fedeste i verden. Også har vi en dreng, der kan se så ked af det ud, når han får skældud. Så jeg har en mini Karina inde i hovedet, der banker og råber “ikke buk under for de dejlige øjne der”

Læs også: Et par spørgsmål til en mor

Har du et råd til alle de kommende mødre?
Hmm… Den er svær! Vi er jo alle så forskellige. Tag tingene som de kommer, og SOV når du kan, du ved ikke hvordan din næste nat bliver..

Var der noget du ville ønske du havde vidst på forhånd?
Jeg tror i min lange tid som skruk ( Og mange veninder med børn) har slugt ALT råt. Så jeg tror jeg var rimelig godt rustet. Men folk der siger det ikke gør ondt at blive syet, de lyver!

Hvor meget sover du om natten for tiden?
I nat ikke så meget, men ellers sover Valdemar igennem om natten..

Hvor ofte gør du noget KUN for dig?
Jeg har et ønske om at komme i form til vores bryllup i efteråret. Men jeg er faktisk ikke så god til at prioritere det, fordi jeg hellere vil være sammen med Valdemar. Og ja, så kunne jeg gøre det om aftenen, men der er det som om, at sofaen kalder.. Ja.. Fuldstændig selvforskyldt og dovent.. Men ellers er jeg god til at tage ud med veninder, og også huske Karina tid.

Hvad har overrasket dig ved at blive mor?
Hele ens verden og liv bliver vendt 180 grader, og man følger bare med, som en anden robot i starten.. Og alle prøver at forklarer hvor vildt det er. Men man kan ikke forklare de følelser man har som forældre, til nogen der ikke har oplevet det. (glæd jer)

Synes du de sociale medier viser det rette billede af at være mor? 
Hmm.. Nu skal man jo passe på 😉 Men jeg tror en meget lille procent del i dag, viser det virkelige billede.. Verden er desværre blevet besat af det perfekte. – Det findes ikke, hvis nogen var i tvivl..

Hvordan har det ændret parforholdet at få børn?
Mig og Casper har været kærester i snart 7 år.. Så vi kendte hinanden rigtig godt inden vi fik Valdemar. Vi er et par, der – måske – skændes to gange om året. Vi er rigtig gode til at snakke om tingene, og er heldigvis også meget enige om, hvordan Valdemar skal opdrages, og vores liv generelt. Vi er måske ikke de bedste til at tage ud, og få Valdemar passet. Men igen, så sidder vi heller ikke herhjemme og ærgrer os. Det er 100% selv valgt. Vi nyder vores tresomhed mere end noget andet. Og vi kunne aldrig ønske os at have gjort noget anderledes.

cj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den seneste tid.... #15