Payday, yay

Min Randers guide

Opdateret 01.08.2016
Da jeg lavede min Malmö guide, fik jeg blod på tanden – og selvfølgelig skulle jeg også lave en guide over min egen by.. Jeg har tidligere skrevet en del om Randers, fx hvorfor jeg er glad for at bo i byen, og nu vil jeg altså for alvor gerne sætte fokus på, at Randers ikke bare er MOKAÏ, scootere og shox sko. Vi har faktisk en masse at byde på, både spisesteder, shopping og skøn natur. Ja, jo længere jeg kom med listen, jo mere fandt jeg ud af, vi havde at byde på. Der er flere steder, jeg endnu ikke selv har besøgt, og flere steder, som er mine stam-steder, og som jeg køber mad hos flere gange om ugen.. Jeg har netop tilføjet et par burger-joints, som byen endelig har fået stablet på benene.

Læs mit indlæg om Randers slang 
Læs mit indlæg om ‘jeg er sgu fra Randers
Læs mit indlæg om Internationalt madmarked
Læs mit indlæg om blomstermarked

collage

Shopping

De gængse butikker som Bestseller, Matas, H&M, Pieces, Loftet osv. har vi selvfølgelig også i Randers, så de vil ikke blive fremhævet i dette indlæg – der vil blive sat fokus på lokale butikker, og særlige tips, som jeg synes fortjener lidt ekstra opmærksomhed.

Modecentret Randers – denne butik har ligget i byen altid, eller for en som mig føles det sådan. Jeg arbejdede selv dernede i to år da jeg var 14 år, og derfor føles den butik som hjem for mig. Jeg fik her øjnene op for mode, og interessen steg kun stødt herefter. Det er en butik, jeg den dag i dag har et godt samarbejde med her på bloggen. Der er kommet ny ejer til sidste år, og Janne som nu ejer Modecentret er dygtig, og har netop flyttet lokalerne for at gøre butikken mere overskuelig og lækker – og jeg er helt enig i hendes beslutning. Butikken har for mange været til det ældre segment, men der findes mange lækre perler i blandt deres store sortiment.
CIN – Ligger også i Grenå og har også en webshop. Denne butik har også ligget i byen i virkelig mange år, og denne butik har jeg også en personlig vinkel til. Både fordi jeg var i praktik dernede i 8. klasse, og fordi Trine, som er medejer er en af min mors tidligere kollegaer. Butikken fører mærker som Samsøe, Ganni, Object og mange flere. Virkelig lækker butik, der både har smykker, sko og lidt interiør. Absolut et besøg værd.
CC: Christensen – CC: Christensen har tidligere været en Butler, og siden hen har den haft to andre navne, og er nu endt med CC:Christensen. De kunne for nylig tilføje en 1. sal, fyldt med lækkert kvindetøj. De fører blandt andet Tiger of Sweden, som jeg virkelig synes er lækkert. Så hop herind når du skal handle til både mænd og kvinder.
Hr & Fru B – en forholdvis ny butik i byen, hvor butikschefen Camilla virkelig har stablet en lækker butik på benene. Den er beliggende i et gammelt apotek, og har det smukkeste loft.
Randers Storcenter – foruden de butikker vi har inde i Randers City, har Randers også et Storcenter, som det seneste år er blevet rigtig lækker. Der er kommet en Bianco, Søstrene Grene, Message, Companys og en Joe & The Juice. Jeg har selv brugt Storcentret meget, da jeg er vokset op i Vorup (læs: vååårp), som ligger lige langt fra centrum, som storcentret.
Decorate – interiør butik, som også ligger i Aarhus. Det er virkelig en af de butikker, som vi elsker i Randers. Skal man give en gave, er det en sikker vinder – for hvis gaven ikke skulle falde i god jord, så kan man altid finde noget andet. De sælger både interiør, smykker og lidt hud- og kropspleje. Den ligger også i et gammelt apotek, så indretningen er super smuk. Søstrene Grene ligger lige overfor, så kan man ligesom slå to fluer med et smæk.

collage

Mad

Vi har de standard spisesteder, som fx Jensens bøfhus, Dominos, Sushi og andre gængse spisesteder, men jeg vil fremhæve de steder, jeg selv synes værd at give lidt ekstra opmærksomhed, hvis man besøgte byen udefra.

Diverse: 
Bagel Bucks – er du til lækre bagels, smoothies, salater og sunde milkshakes? Så er Bagel Bucks stedet for dig. Det er altid her jeg tager hen, hvis jeg skal forkæle mig selv lidt ekstra. Min personlige favorit er en bagel med tun og en dertil hørende Bounty shake. Det er SÅ lækkert. Du kan tage det med, eller spise det dernede – der er dog ikke meget plads. Om sommeren er det hyggeligt at sidde udendørs og nyde maden.
Sandwichshoppen – hvis ikke Bagel Bucks er min favorit, så er Sandwichshoppen. Jeg har ikke fået så gode sandwiches nogle steder! Særligt da jeg boede i København savnede jeg sandwichshoppen, som har hjemmebagt brød. Hvis du virkelig skal give dine smagsløg en oplevelse, så nap en Cheese burger med pommes – tro mig, I vil ikke fortryde det. Er I mere til salat findes det selvfølgelig også. Klassikeren for mig er en grov-sandwich med ribbensteg (det bliver friturestegt, jeg siger det bare), og det smager himmelsk. Jeg bor 1 minut fra Sandwichshoppen, så det er ofte her, jeg henter mad fra, hvis jeg ikke selv laver mad (hvilket jeg jo egentlig sjældent gør..)
Kylling & Co. – dette spisested er ejet af en af mine mors veninder, og deres salatbar er virkelig out of this world. Du finder alt, hvad en salatbar skal indeholde – og mere til. Deres hele kyllinger er også super gode, og de har netop fået burgere på menukortet, så det skulle måske snart prøves.
Tanjas Deli – hos Tanja kan du købe super lækker tapas. Jeg har adskillige gange købt deres tapas, enten for at dele med et vennepar, dele det med en veninde eller til en hyggelig date-night. Du kan købe meget lækkert brød nede i butikken, og brødet bliver pakket ind i så lækkert papir, så det er en del af oplevelsen for mig. Om sommeren er det lækkert at købe tapas, og spise det nede på græsset ved vandet.
Grønvang – denne grill skulle med på listen, da den er meget kendt for kæmpe store is. Altså sådan virkelig store! Jeg mindes, man kan få en med 10 kugler, softice, flødebolle, guf mv. Det er en tradition for mange i Randers, at skulle forsøge at spise sig igennem mindst én Grønvang is om sommeren. Der er altid kø rigtig langt ud af butikken, så du skal have tålmodigheden med dig, men jeg lover at det er det hele værd. Den ligger lidt udenfor centrum, så det er bedst at tage derud i bil eller på cykel.
Adresse: Grønvang 31, 8960 Randers SØ 

mad2

Restauranter: 
Fiskerestaurant Pakhuset – min venindes far ejer dette sted, som er en fiskerestaurant nede på havnen. Det er et autentisk sted, med masser af karisma og selvfølgelig fisk. Det er også på Pakhuset, at Randers Revyen bliver afholdt hver sommer.
Luna – Italiensk restaurant lige midt på Rådhustorvet, hvor det både er rigtig lækkert at spise inde og ude (ude dog mest om sommeren). Luna laver også lækker Take Out, fx er de kendte for deres gourmet pizzaer, som smager skønt. Derforuden kan jeg også anbefaler deres pastaretter, og ja også deres kød er topklasse.
Bistroteket – Gourmet restaurant som også ligger på Rådhustorvet. Bistroteket har en af de dygtigste tjenere jeg kender, nemlig min veninde Pernille. Om ikke andet, så ved jeg, at hun alene er et besøg værd. Jeg har stadig et besøg på Bistroteket til gode, men skal faktisk derned i Maj, så jeg glæder mig til at se, hvad de kan byde på.
Østergade 1 – Gourmet Restaurant med smukke og klassiske lokaler. Der er en anderledes stil og klasse over dette sted. Maden skulle være ligeså god på Bistroteket, men det er to forskellige indretninger, og prisklasser. Jeg har kun besøgt Østergade 1 et par gange, og det er absolut en oplevelse, men i min optik måske ikke helt pengene værd – mest fordi jeg føler målgruppen er lidt ældre, og det kan godt mærkes på stemingen på restauranten. Jeg ønsker et lidt yngre publikum, når jeg er ude og spise.
Restaurant Flammen – Buffet restaurant, som ligger flere steder i landet. Men vi er i Randers rigtig glade for at have fået et alternativ til Jensens Bøfhus. Maden på Flammen er i super god kvalitet, og priserne er overkommelige. Der er lidt mange mennesker, og det er ikke super hyggeligt, hvis du skal på datenight, men til familie- og firma arrangementer passer det perfekt. De har tilmed åbnet i Thor bryggeriet gamle lokaler, så det er ikke Flammen som i kender det fra de andre byer. Denne er markant mere autentisk, og faktisk den eneste Flammen, hvor de ikke sælger Carlsberg.
Slotskroen – ligger i Slotscentret i Randers, hvor du finder fine lokaler og god mad i høj kvalitet. Min mor holdt sin 50 års fødselsdag på Slotskroen, så jeg kan også anbefale stedet til festlejlighed i indbydende lokaler.
Stephansen Hotel & Restaurant – dette er endnu en restaurant, jeg ikke har fået prøvet endnu, men udefra er det simpelthen så smukt og fint. Det er nok mest mine forældres målgruppe, som tager herind og spiser.
Restaurant Mad & Vin – Restaurant der ligger i Storegade (Randers svar på Gaden i Aalborg). Der er både rigtig god Tapas Brunch, buffet til brunch og aftensmad. Deres a la carte menu er også rigtig god. Min kusine og jeg var derinde sidste år, hvor vi nappede en tøse-aften ude med tre-retters og vin, og det var en super hyggelig aften. Når vejret er godt kan du sidde udenfor og nyde din mad, hvilket er super hyggeligt.
Restaurant Sejlklubben – hvis du vil have udsigt til vandet, imens du nyder din frokost eller aftensmad, så er det Sejlklubben du skal smutte forbi. Jeg har faktisk ikke selv besøgt stedet, men mine forældre har været der flere gange. Hver onsdag har de desuden stegt flæsk ad libitum for 129 kroner, hvilket er oplagt til en mandeaften.
Restaurant Det Gamle Apotek – denne restaurant åbnede for et par uger siden, og ligger i nogle af de smukkeste lokaler jeg længe har set! Det ligger i et gammelt apotek (qua navnet…). De har renoveret det hele indvendigt, og det er fyldt med murstensvægge, og så er jeg jo solgt med det samme. Hvis maden smager ligeså godt som restauranten ser ud, så kan det kun være rigtig godt. Som I nok kan fornemme er dette heller ikke et sted, jeg endnu har besøgt, men jeg forsøger lige nu at prøve at lave mad derhjemme. Jeg har dog en aftale med to veninder om at skulle ind og prøve det inden længe – og det samme gælder The Ultimate Burger.

Caféer:
Café Kræs – Café der ligger i Latinerkvarteret, hvor Jesper og jeg boede før vi købte vores nuværende lejlighed. Det er virkelig et dejligt område, med liv og en anderledes stemning. Hver lørdag er der et lille marked, hvor der popper boder op med hjemmelavet honning, blomster, smykker og fisk. En af mine veninder er tjener på cafeen, og hende skal I ind og tjekke ud, drenge 😉
Café K – denne Café er klassikeren i Randers, og det er the go-to café, hvor man er sikker på en god brunch, burger, eller salat. De har ofte sweetdeals, hvilket betyder at de til tider kan være ret bookede og proppede, og det kan også mærkes på ventetiden. Derfor så forsøg at tag derind, når de ikke kører sweetdeal – medmindre du selv har købt en sweetdeal.
Café Blicher – Blicher har været stedet man tog hen og spiste i mange år, men den har skiftet ejer et par gange, og det har både været godt og skidt. Den nyeste ejer skulle eftersigende være super engageret, og have fået caféen tilbage på ret køl. Jeg har været på Blicher flere gange end jeg kan tælle, og det er et sted jeg varmt kan anbeale.

Burger-joints: 
The Ultimate Burger – denne burgerjoint har netop slået dørene op for meget kort tid siden. Den ligger i samme bygning som Luna, og er ejet af samme person. Der er kræset for indretningen, og jeg har kun hørt godt om menukortet – så der skal ikke gå lang tid før jeg smutter ned og smager en ægte burger. Randers har virkelig manglet et burgersted, så det skal nok blive en succes.
BurgerInc: Helt nyt sted med en masse lækre trælle-bænke udenfor. Den er placeret midt i Storegade, og jeg glæder mig til at smage deres burgere, som skulle lyde på 50 kroner for en burger og 90 kroner som menu!

collage

Kultur 

Randers Regnskov – denne attraktion er jo efterhånden blevet Randers’ varemærke. Vi er også meget stolte af Regnskoven, og vi har i min familie ofte været dernede. Juleaftens dag er det fx gratis at komme ind, hvilket jeg synes er sådan en fin idé. Regnskoven udvider tit og ofte med nye dyr, og det er en attraktion du kan benytte året rundt, hvor du er ikke afhængig af det gode vejr.
Aroc.dk / Motorcross – min kære ven Rasmus Kjeldsen har en crossbane i Romalt (en forstad til Randers), hvor du kan leje mini-crossere. Vi gjorde det til min 25 års fødselsdag, og det var så sjovt. Det er noget alle kan være med til, og det er det perfekte firma-arrangement, familie-arrangement eller  til en polterabend med fart på.
Klatreparken Randers – vi har sidste år tilføjet en klatrebane i Langå, hvor du kommer mange meter op i luften på en lang række af stålwirer, spændt ud mellem trætoppene og med aktiviteter/forhindringer i mellem hver trætop. Aktiviteterne er stiger, stubbe, tov, net, balancebomme, rutchebaner, armgang, trapezer og meget, meget mere – ikke mindst masser af lange, sjove svævebaner! Jeg har selv denne attraktion til gode, men kender flere der roser klatreparken.
Adresse: Skovboulevarden 37, 8870 Langå
Nordisk film biograf – Vi har en meget ny og stor biograf i Randers, som er bedre end de fleste andre, jeg har besøgt. Der er 6 forskellige sale, og sal 1 er kæmpe stor og selvfølgelig med 3D skærm.
Randers’ gamle gader/huse – vi har så mange fine farvede små byhuse, i hyggelige gader, så tag hinanden i hånden, og gå en tur i Schousgade eller Von Hattenstræde. Hele Randers centrum er også fyldt med små hyggelige huse, så husk at kigge op, når du går rundt dernede, for de små perler findes.
Sport: Randers FC + Randers HK & HH – vi har selvfølgelig også sport, der er værd at kigge på. Vi har været stolt af både vores fodbold og håndbold hold i mange år, særligt Randers HK har virkelig klaret sig godt i ligaen, men nu er vores herre hold også rykket op i herreligaen – så nu er der også god grund til at tage ind og kigge på fuldvoksne mænd i små shorts…

collage2

Værket – er vores svar på Musikhuset i Aarhus, hvor du kan finde alt fra Lukas Graham koncerter til comedy. Der er mange sjove og super gode arrangementer – er du i byen, så klik lige ind på linket og tjek, om der skulle være et arrangement, der kunne være værd at kigge forbi. Comedy Zoo er ofte forbi, og det koster omkring 150 kroner. Er du under 25, er det endda endnu billigere – blot et lille bonus tip. Christian Fuhlendorf kommer fx forbi d. 12. maj, hvor der kun er få billetter tilbage.
Memphis Mansion – det tidligere Graceland, indtil de blev tvunget til at skifte navn. Under alle omstændigheder er det en tro kopi af Elvis’ hus, med museum indeni. Ejeren af Memphis Mansion har haft Elvis museum i mange år, så han har uden tvivl samlet nogle lækkerier for de fans, der kigger forbi. Foruden museum finder du også en rigtig lækker Amerikansk diner, hvor de laver de lækreste burgere. Adresse: Graceland Randers Vej 3, 8960 Randers SØ
Skøjtebane i vinterperioden – i vinterperioden har vi en skøjtebane nede i byen, hvor man enten kan tage egne skøjter med og bruge den gratis, eller leje skøjter dernede. Min veninde Sarah og jeg var dernede i julen, og det var simpelthen så hyggeligt. Der var en skøn stemning, og der var fyldt med børn og unge (og så os to gamle krager). Det kan helt sikkert anbefales. Julebelysningen i Randers er generel ret fin, så er du her i julen, skal du helt sikkert ind på Rådhustorvet og se det store juletræ.
Water & Welness – vi har fået vores helt egen badeland, hvor du også kan finde wellness, fitness og spinning. Jeg har ikke selv besøgt det endnu, men det er mest fordi jeg ikke har lyst til at hoppe i badedragt i den by jeg bor i. Men man burde nu nok snart bevæge sig derned. Hvis ikke for badelandet, så for wellness delen.
Grøn Koncert – vi har de sidste par år haft besøg af Grøn Koncert. Vi ligger altid dagen før Aarhus, og Aarhus får lørdag, så man skal enten have fri, eller tage sig fri for at komme til Grøn Koncert i Randers, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt. Men det er super fedt at få Grøn koncert til byen, og glæder mig til at bakke op om til sommer.

collage

Natur

Gudenåen – vi har virkelig smuk natur i Randers, og rigtig meget vand omkring os. Du kan gå mange smukke turer nede langs Gudenåen, hvor du kan tage din madpakke med ned og lave en lille picnic. Der er flere steder, hvor du kan smide tæppet og nyde udsigten lige ud til vandet. I Regnskovens baghave ligger Plænen, som den kaldes i folkemunde. Det er en stor græsplæne (deraf navnet), hvor der om sommeren er fyldt med mennesker, som både spiller fodbold, griller, soler sig og spiller vollyball. Plænen ligger også lige ud til vandet, og der er simpelthen en dejlig stemning om sommeren. Det er nok mest den yngre aldersgruppe, som gør meget brug af plænen, men der er virkelig hyggeligt om sommeren.
Vorup Enge – har også udgang til Gudenåen, men er fyldt med smuk natur, og Bison okser, som Regnskoven har sat ud i naturen (bag et hegn, dog). Jeg synes virkelig Vorup Enge er et besøg værd, særligt når vejret er flot. Der er et rigt dyreliv og særligt mange fugle, hvis sådan nogle fjerklædte basser skulle interessere jer (det synes min mor nemlig er super interessant, ja hun er engang løbet lige fluks op i udkigstårnet, fordi hun troede hun så en ørn!).

collage2

kanaler-680x44

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Payday, yay