Den perfekte feriekjole fra Tiger of Sweden

Har jeg mindsket mit madspild?

P6050184
P6050185

P6050197

P6050193
P6050209

Indlægget er sponsoreret af Netto

Læs også: skal vi ikke mindske det madspild?

Nu er der ca. gået en måned siden mit sidste indlæg om nettos seje app, og en god snak om madspild. Jeg har selvfølgelig selv brugt app’en i den periode, og jeg vil nu skrive lidt om min oplevelse med app’en, samt om jeg føler jeg har gjort en forskel i forhold til madspild.

Jeg synes 100  % at app’en er supet god, og nemt at anvende, lige i starten skal man lige huske at bruge den, og sådan er det jo med alt nyt, indtil det bliver en vane. Når man kommer ned i butikken husker man det egentlig hurtigt igen, da jeg selv blev mindet om det, hver gang jeg så et gult mærkat med nedsat pris. Nogle gange gik der altså mest konkurrence i det med selv at ligge produkter om, som er nedsat og som butikken selv havde glemt (det er helt sikkert noget der kunne optimeres en smule). Jeg skrev i tidligere indlæg at jeg ville lave en konkurrence med mig selv, om hvor mange penge jeg ville spare i den næste periode, hvilket jeg må indrømme jeg ikke fik gjort. Jeg gjorde den første periode, men når hverdagen rammer, så er det sådan nogle ting man glemmer at notere. Måske man kunne udvikle app’en, så man kunne notere de ting man havde købt, og den selv regnede beløbet man havde brugt og sparet i en given periode – det ville være noget jeg ville synes var sjovt, så skulle man heller ikke selv tænke så meget 😉 App’en bliver stadig flittigt brugt, og det vil den også gøre når disse indlæg er skrevet, da jeg synes det er et virkelig godt initiativ, som jeg også gerne vil støtte fremadrettet. Det har helt sikkert øget mit fokus på madspild, og gjort mig bedre til at tænke over, hvad handler og hvor meget jeg handler. Var der nogle af jer der også hentede app’en, som fik skrevet ned, hvor meget I fik sparet? 🙂
Jeg kan i hvert fald slå fast, at jeg har sparet penge ved at sætte fokus på madspild, jeg har været alt for sløset med pengene, og har smidt alt for mange ting ud førhen, så jeg er virkelig glad for at netop denne kampagne landede på mit bord, for om ikke andet, så har den fået omvendt mindst et madspilds-menneske.

Mine tips til at mindske madspild: 

 1. lav madplan for en uge af gangen (brug her nettos app, så du kan planlægge dine retter efter ting med kort holdbarheds-dato, og spar dermed penge på fx kød – hent app’en her)
 2. handel kun en-to gange om ugen
 3. lav liste med, hvad du nøjagtigt skal bruge, så du ikke bliver fristet
 4. køb kød med kort holdbarheds dato på bud, og frys det da ned, til en dag du skal bruge det

Jeg har nedenfor handlet ind til en meget billig omgang aftensmad, da jeg fandt en netto, som havde en grill-kylling sat ned til 50 kroner. Ja faktisk handlede jeg ind for under 100 kroner, og der var mad nok til et par dage, det var fedt at prøve. Der var også en masse lækker chokolade sat ned, men jeg forsøgte at holde mig til den liste jeg havde lavet på forhånd. Nedenfor får i opskriften til denne meget billige omgang aftensmad:

1 grill-kylling 
1 skyr (man kan også bruge græsk yoghurt, jeg har bare lavet en lidt mere proteinrig udgave)
1 agurk 
Hvidløg 
salt, peber 
Feta 
Tomater 
Salat 
1 rød peber 

Salat opskrift: 

Skær peber, agurk og tomater i tern
Skyld salat og lig i bunden
Bland de to ting sammen og knus lidt feta på toppen

Tzatziki opskrift: 

 • 1 agurk
 • 1 tsk. groft salt
 • 1-3 fed hvidløg
 • Skyr (et par dl.)
 • Salt og peber

Fremgangsmåde: 

 1. Riv agurken på et rivejern.
 2. Kom agurkestrimlerne i en skål og drys med salt.
 3. Lad trække en lille halv time.
 4. Skyl agurkestrimlerne i en si, så saltet bliver skyllet af.
 5. Pres væden ud af agurken.
 6. Pil hvidløg og pres hvidløg.
 7. Kom agurk og hvidløg i sammen med skyren.
 8. Smag til med salt og peber.

P6050245

P6050247

P6050246

cjIndlæg 2/2

4 kommentarer

 • Louise

  Det må alligevel være begrænset, hvor meget du kan have brugt den her i Randers? – da der næsten ikke er nogle varer på appen endnu, og det virker til, at det ikke rigtig bliver brugt her i byen 🙁 Ellers gør jeg ihvertfald noget forkert? 😀

  Hilsen en randrusianer, der også synes, det er en super ide at mindske det madspild! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Hej Louise 🙂
   Jeg skriver også, at det er noget butikkerne skal have mere fokus på 😉 For det er uden tvivl et stort problem.
   Men der er så bare gået lidt konkurrence i selv at ligge de ting op i app’en, som jeg finder med gul mærke på 😉 Måske du kunne gøre det samme, så kan vi bruge den endnu mere.
   Dejligt at du også vil mindske mad-spild, fedt! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt indlæg. Det er så vigtigt at sætte fokus på det her område. Så synes det er dejligt du deler ud af erfaringer og at supermarkederne også gerne vil gøre en indsats.

  http://www.bysterup.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Julie

   Tusind tak 🙂
   Jeg synes også det er så dejligt at supermarkederne også gør en indsats nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den perfekte feriekjole fra Tiger of Sweden